Hírek

Tájékoztatás ebösszeírásról

2019. 01. 25., péntek, 12:20

   Homokszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal

Szuloki Kirendeltsége

7539 Szulok, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 82/488-029

e-mail: szulok@somogy.hu

 

 

Tisztelt szuloki ebtulajdonos!

 

Tájékoztatjuk a Szulok Község Önkormányzatának közigazgatási területén ebet tartó lakosokat, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján valamennyi önkormányzatnak ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást kell végeznie.

Amennyiben Ön ebtulajdonos, kérjük, hogy a mellékelt adatlap kitöltésével adatszolgáltatási kötelezettségének tegyen eleget.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeírást köteles az adatlap szerinti adatokkal a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az adatlap kötelezően kitöltendő adattartalmát szintén az 1998. évi XXVIII. törvény határozza meg.

Amennyiben az ebtulajdonos nem teljesíti fenti jogszabályi bejelentési adatszolgáltatási kötelezettségét, úgy ellene állatvédelmi bírság szabható ki az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 43. § (1) bekezdése alapján, melynek összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján 30.000,- Ft.

Az adatlap mezőit értelemszerűen kérjük kitölteni, ebben az oltási könyvben szereplő adatok, bejegyzések nagymértékben segítenek. Az ebösszeíró lap másolható, amennyiben több állatot tart, kérjük, hogy a Hivatalban kérjen további adatlapokat.

A mellékelt adatlapból annyi példányt kérünk külön-külön kitölteni, ahány ebet tart a tulajdonos.

Az adatlap benyújtásának határideje: 2019. február 8. péntek

A kitöltött és aláírt ebösszeíró lapot az Önkormányzati Hivatalba (7539 Szulok, Szabadság tér 1. sz.) kérjük visszajuttatni.

 

ADATLAP letöltés

 

Szulok, 2019. január 25.

 

                                                                                              dr. Sponga Margit sk.

                                                                                                          jegyző

 


Fel