Projektek

Szuloki községháza energetikai korszerűsítése

A kedvezményezett neve: Szulok Község Önkormányzata

A projekt címe: Szuloki községháza energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 40 114 157,- Ft

A projekt összköltsége: 40 114 157,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.05.15.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00033

A projekt tartalmának bemutatása:

Kiemelten fontos fejlesztési szükséglet az önkormányzatok részéről az energiahatékonyság javítása és a megújuló energiaforrásokban rejlő potenciál kiaknázása. A projekt célja Szulok Község Hivatalának helyt adó épület energiahatékonyság-javítása, az energiafogyasztás csökkentése, racionalizálása. Terület- és Településfejlesztési Operatív Program minden olyan, az energiaháztartás fejlesztésére irányuló rehabilitáló, helyreállító kezdeményezést támogat, amely az önkormányzati tulajdonú infrastruktúra energia-felhasználásában jelentős megtakarítást eredményez. A fejlesztési elképzelés a kapcsolódik a TOP horizontális célkitűzéséhez.

Az egyes határoló szerkezetek, illetve energiatakarékosabb épületgépészeti rendszerek egyidejű felújítása történik meg. Ennek megfelelően a rossz légzárású ablakok cseréje egyidejűleg történik a hőszigeteléssel és a szabályozható fűtés kialakításával. A csökkenő hőigény, szabályozott fűtési rendszer okozta megtakarítások, illetve a napelemes rendszer által termelt villamos energia együttesen jelentős mértékű megtakarítást eredményez. A karbantartási, javítási költségek is csökkenek.

A projekt során megvalósul a külső határoló szerkezetek korszerűsítése, burok hőszigetelése, egy háztartási méretű (napelemes) kiserőmű, a jelenlegi kazánház teljes körű felújítása és az akadálymentesítés.

 


Fel